Sunt Lucian Daniel Stanciu-Viziteu și mi-am început cariera politică în decembrie 2016 când am fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 4 Bacău din partea USR.

Încă de la începutul validării mele ca parlamentar am avut o activitate politică intensă și mi-am luat în serios toate responsabilitățile care au venit odată cu noua mea funcție.

La nivel național, în cadrul partidului, am fost Vicelider în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018; Secretar în perioada februarie 2018 – septembrie 2018 și iarăși Vicelider în perioada februarie 2019 – februarie 2020.
Am făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (până în sep. 2017) ocupând funcția de Secretar și am fost Membru în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor (feb. – iun. 2017).
Din iunie 2017 fac parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

În cei aproape 4 ani de mandat o parte din activitatea mea parlamentară a constat în:
• 124 de luări de cuvânt (în 86 de ședințe)
• 4 declarații politice
• 24 de luări de cuvânt în Biroul Permanent (în 15 ședințe)
• 122 de propuneri legislative, din care 12 promulgate legi
• 76 de întrebări și interpelări
• 14 moțiuni

Împreună cu echipa mea din USR Bacău am reușit să demarăm și să colaborăm la numeroase proiecte gândite pentru a ajuta cetățenii din Bacău și nu numai.

Am sustinut si votat legea prin care toti cei care au locuit peste 30 de ani in Bacau sau Onesti vor avea varsta standard de pensionare redusa cu 2 ani, fara penalizare, drept compensare pentru poluare de la CIC, respectiv poluarea petro-chimica din Onesti. 

Printre cele mai importante, se numără inițiativa legislativă ”Fără Penali în Funcții Publice”, unde, datorită unui volum de muncă enorm, echipa USR Bacău a reușit să strângă peste 45.000 de semnături, clasând Bacăul pe locul 3 la nivel național.

De asemenea, după 3 ani de ”luptă” cu autoritățile statului, am reușit să obțin relocarea Secției de Poliție nr. 2 Bacău într-un sediu care oferă oamenilor legii condiții sigure pentru a-și desfășura activitatea, fostul sediu fiind actualmente într-o stare avansată de degradare. 

Un alt proiect important este ”Fără Baroni în Bacău” care se axează pe introducerea bugetării participative la nivelul Consiliului Județean și Local Bacău.

Totodată am reușit alături de colegii mei din USR să lansăm inițiativa ”25% pentru Moldova” prin care 25% din bugetul de stat alocat pentru infrastructură ajung în Moldova.

În tot acest timp, am organizat numeroase dezbateri cu cetățenii Bacăului pe variate teme de interes (sănătate, educație, infrastructura, sport etc.) pentru a înțelege care sunt cu adevărat problemele din aceste domenii și pentru a putea găsi soluții optime alături de specialiști.