Cătălin Crețu – arhitect

 

Ma numesc Catalin Bogdan Cretu, sunt nascut in Bacau, am absolvit Liceul Gheorghe Vranceanu si Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, Facultatea de Arhitectura.

Sunt implicat in procesul de proiectare din 2004 si am participat in cadrul mai multor firme de arhitectura in proiecte de diferite anverguri. Printre acestea as enumera International School of Bucharest, Trident Plaza – Constanta, Stejarii – Bucuresti, doua magazine Kaufland – Cluj, cladiri de birouri si servicii, imobile de locuinte colective si individuale in mai multe locatii din tara si nu in ultimul rand lucrari de dimensiuni mici mergand pana la reclame stradale si elemente de mobilier urban.

In aceasta perioada am activat in cea mai mare parte in mediu privat, unde am cunoscut si simtit conditiile realitatii economice si profesionale din acest domeniul de activitate, atat perioade de varf, prospere, dar si prabusiri si diminuari drastice ale pietei de proiectare. Am avut ocazia sa vad cum s-a realizat o arhitectura de manea si un urbanism desantat care au produs maladii urbane care ne afecteaza zilnic pe toti, dar si privilegiu sa descopar ca si in Romania se poate construi frumos, de calitate, cu bun gust si sustenabil.

Se spune ca Arhitectura si Urbanismul unui oras sunt oglinda civilizatiei lui. Din aceasta motiv consider ca arhitectii au un rol important in reabilitarea si dezvoltarea unei asezari urbane, in insanatosirea urbanistica a localitatilor, in disciplina in constructii si nu in ultimul rand si in ameliorarea si reabilitarea fondului construit.

Imi iubesc meseria si doresc sa o practic intr-un mediu cat mai sanatos, cu reguli clare, cu o legislatie care sa se respecte in litera dar si in spiritul ei, care sa ne ajute intr-o desvoltare economica si culturala sanatoasa si durabila.

Cred ca exista multe decizii de luat, proiecte de propus si implementat, probleme de rezolvat la care vreau sa particip si sa imi asum responsabilitatea de a le sustine si promova pentru urbea in care doresc sa imi cresc copii.

Acestea sunt doar cateva motive pentru care am decis sa candidez la functia de Consilier Local si prin care sa pot sustine proiecte pentru municipiul Bacau, la care ne gandim fiecare dintre noi si care inca nu si-au gasit rezolvarea.