CULTURĂ ȘI DIVERTISMENT

Cultura este un instrument de reconversie a Bacăului și va ajuta în transformarea orașului într-un centru dinamic și atractiv. Primăria poate facilita și impulsiona o viață culturală bogată și incluzivă care va aduce Bacăului beneficii economice dar și non-economice și va mări capitalul social și coeziunea cetățenilor. Indirect, cultura va impulsiona turismul și dezvoltarea serviciilor conexe.

Bacău @ Veselie și voie bună

Băcăuanii merită mai mult, merită să aibă un oraș vibrant unde se întâmplă lucruri frumoase, relaxante și de bună calitate. În acest moment posibilitățile de cultură și divertisment sunt foarte reduse, aspect care încurajează plecarea forței de muncă și înfrânează turismul. Din acest motiv îmi propun sa generez, folosind pârghiile administrației locale, un calendar săptămânal de activități și divertisment în Bacău.

Concert de vară @ Gherăiești

În acest mandat de primar doresc să facilitez înființarea unui concert/festival în aer liber în Bacău, care să atragă băcăuanii dar și turiștii din toată țara. Un astfel de eveniment ar aduce venituri importante în Bacău, ar inspira apariția de noi operatori economici și ar revitaliza atractivitatea pentru Bacău.

Festivaluri în Bacău

Îmi propun să facilitez organizarea, de către profesioniști, a cinci mari festivaluri anuale.

Festivalul Muzicii – își propune să aducă muzica aproape de băcăuani. În fiecare parc cât și în zone circulate ale Bacăului, pe tot parcursul festivalului muzicii, vor cânta formații locale și naționale.
Festivalul Luminii – își propune să lumineze, în mod artistic, o serie largă de clădiri din municipiul Bacău. Acest festival va prezenta, în altă lumină, patrimoniul arhitectural al Bacăului.

Festivalul Culorilor – acest festival își propune să aducă mai aproape băcăuanii de arta culorilor, a picturii în toate formele ei dar și a sculpturii și artelor plastice.
Festival de Teatru – Îmi propun să refacem un festival de teatru de renume național, cum a fost festivalul TheaterStock și acesta să devină o tradiție anuală care să atragă băcăuanii și turiștii.
Romanian Top Hits – Îmi sa propun să reînviem tradiția acestui festival al muzicii de calitate.

OBIECTIVE

● Organizarea a două festivaluri culturale anual – pe modelul TheaterStock
● Minimum 15 evenimente/lună desfășurate la Teatrul de Vară ”Radu Beligan” Bacău
● Organizarea a 3 festivaluri inedite cu atracție turistică regională (Festivalul Luminii; Festivalul Muzicii; Festivalul Culorilor)

BENEFICII

● Includerea Bacăului în circuitul turistic naționl și internațional
● Diversificarea modului de petrecere a timpului liber
● Îmbunătățirea imaginii municipiului Bacău la nivel național
● Diversificarea metodelor de cultură și divertisment de calitate pentru Bacău

Înapoi la capitolele programului pentru Bacău – Lucian Stanciu-Viziteu